Spring is in the air! Hoewel je dat misschien niet zou zeggen met deze grauwe luchten. Maar wanneer de lente niet naar ons komt, brengen wij de lente gewoon naar ons! In Vietnam kan je ze op elke hoek van de straat kopen, maar in Nederland zijn ze nog niet zo bekend. En dat terwijl ze zo lekker, veelzijdig en gezond zijn! We hebben het over ‘spring rolls’, oftewel: ‘lenterolletjes’.
Spring Rolls zijn een soort ongebakken loempia’tjes gemaakt van rijstvellen. Je kan deze vullen met waar je maar zin in hebt! Vlees, groente, kip, vis, fruit: eigenlijk smaakt alles wel goed in deze mooie pakketjes! Het leuke van spring rolls is, dat ze een beetje doorschijnen. Ze lenen zich daarom goed voor gekleurde groente! Wij gebruikten watermeloenradijs en Purple haze peen voor een vrolijk lente-borrelhapje!
Ingredienten
1 Purple Haze peen
2 Watermeloenradijs
2 Kaffir limes
200g gekookte garnalen
10 rijstvellen
100g glasnoedels
Voor de dipsausjes
4 el. pindakaas
Chilisaus naar smaak
1. Snijd de Purple Haze peen in de lengte doormidden. Snijd de ene helft jullienne en de andere helft in dunne plakjes.
2. Snijd de watermeloenradijs doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
3. Meng de pindakaas met chilisaus naar smaak en voeg wat water zodat een dunnere saus ontstaat.
4. Kook de glasnoedels in 3-4 minuten in ruim water. Giet af.
5. Laat de rijstvellen één voor één weken in een kom met warm water.
6. Spreid een rijstvel uit op een bord, verdeel de peen, glasnoedels, watermeloenradijs en garnalen in het midden van het rijstvel.
7. Besprenkel met wat Kaffirlime-sap.
8. Vouw de zijkanten van het rijstvel dicht en rol vervolgens op tot er een soort loempia ontstaat.
9. Serveer de spring rolls met de pindasaus en wat chilisaus.