Spareribs met Honingtomaten-BBQ-saus

Vandaag gaan we voor het echte werk: heerlijke malse spareribs met een zelfgemaakte BBQ-saus van honingtomaten-ketchup. Tijdens het productieproces van de bekende honingtomaten zijn er vruchten die niet voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. Deze tomaten zijn heerlijk van smaak, maar zijn in veel gevallen gescheurd. Van deze tomaten is een smaakvolle ketchup gemaakt. De ontwikkeling van deze ketchup is gebaseerd op twee belangrijke uitgangspunten; een unieke smaak en een natuurlijke receptuur. Dit heeft geleid tot een smaakvolle ketchup in een stijlvolle verpakking.

Door gerookte knoflookbollen aan de ovenschaal toe te voegen zullen de spareribs een heerlijk rokerig aroma en smaak krijgen. Succes verzekerd!

Ingredienten
2kg voorgegaarde spareribs naturel
2 el. boter
2 uien (gesnipperd)
500ml donker bier (wij gebruikten Westvleteren)
2 plakje bacon (in reepjes gesneden)
2 flesjes Honingtomatenketchup
3 teentjes gerookte knoflook (geperst)
1 bol gerookte knoflook (zeer fijn gesneden)
120 ml Worcestershire sauce
2 el. bruine suiker
6 el. mosterd
3 el. chilisaus

1. Smelt de boter in een kookpan. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bak de bacon en uien in ongeveer 5 minuten bruin.
3. Voeg het bier toe en laat inkoken tot er nog ongeveer de helft over is.
4. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren.
5. Breng op smaak met peper en zout.
6. Leg de spareribs op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg de gehalveerde gerookte knoflookbollen ernaast.
7. Schenk de helft van de Honingtomaten-BBQ-saus over de spareribs en gaar zo’n 30 tot 40 minuten in de oven.
8. Serveer met de rest van de saus.