Ready to eat avocado’s liggen eetrijp in het schap om er vandáág nog van te genieten. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens het ons Ripe & Ready-concept. Heel handig dus voor een romige avocadocrème bij deze heerlijke soft taco’s met gehakt. En voor een lekkere krokante bite hebben we boerenkoolchips gemaakt. De kleine boerenkool-blaadjes van ons huismerk Selezione Oro lenen zich hier perfect voor!

Ingrediënten
500g half-om-half gehakt
1 rode ui, in dunne ringen
Sap van 1 limoen
2 el. chipotlesaus
1 el. gerookt paprikapoeder
100g boerenkool babyleaves
1 avocado
10 kleine tortilla’s
Olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en droog de boerenkool babyleaves. Hussel ze om met olijfolie en zout. Bak ze ca. 15 minuten tot ze knapperig zijn.
2. Meng de uien ondertussen met het limoensap en zet apart.
3. Verwarm olijfolie in een pan en bak het gehakt gaar. Meng met de paprikapoeder en chipotlesaus en breng op smaak met peper en zout.
4. Pureer de avocado tot een fijne crème.
5. Verhoog de temperatuur van de oven tot 200 graden. Vouw de tortilla’s om de tralies van een ovenrooster heen en bak deze in ca. 10 minuten, maar pas op dat ze niet te hard worden.
6. Vul de taco’s met alle ingrediënten.