Een vrolijke, tropische verrassing uit Costa Rica: chayote! Een vrucht die door velen van ons wordt verhandeld. Maar hoeveel kunnen er nou eigenlijk zeggen dat zij hem ook gegeten hebben? En dat is jammer, want chayote kan ontzettend lekker zijn! Chayote komt uit dezelfde familie als meloen, komkommer en courgette en wordt veel gebruikt in de Mexicaanse keuken. Combineer ze met een heerlijke mangosalsa en het feest is compleet. En die mangosalsa maak je natuurlijk van boomgerijpte mango’s uit Peru, want die zijn toch het állerlekkerst…

Ingrediënten
12 Tortilla’s
2 Boomgerijpte mango’s, in blokjes gesneden
2 Chayote, kern verwijderd en in blokjes gesneden
1 Rode ui, fijngehakt
1 Limoen, schil geraspt en uitgeperst
1 Jalapeñopeper, in ringen gesneden
500g kipfilet
Mexicaanse kruiden
Olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kipfilets in een middelgrote kookpan, overgiet met gekookt water en kook met een deksel afgedekt in  ca. 10 min gaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar in dunne reepjes.
3. Verhit wat olijfolie in een grote koekepan en bak de chayote in ca. 10 minuten zacht en gaar.
4. Verdeel de tortilla’s over een bakplaat en smeer in met wat olijfolie. Prik er een paar keer in met een vork en bak ze in ca. 5 tot 10 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
5. Verhit olijfolie in een tweede koekepan en bak hierin de ‘pulled chicken’ in een paar minuutjes goudbruin. Breng op smaak met de mexicaanse kruiden, peper en zout.
6. Meng de mango met de ui en het limoensap.
7. Meng de chayoten met de limoenrasp en breng op smaak met peper en zout.
8. Beleg de knapperige tostada’s met chayote, pulled chicken en de mango salsa.