Deze week willen we u kennis laten maken met de koning der citrusfruit: de pomelo! We gebruikten prachtige, aromatische rode pomelo’s uit Zuid-Afrika en combineerden deze met garnalen, Readylicious avocado’s en chilipeper en maakten het af met een geweldige kokosnoot-limoen-dressing en knapperige, geroosterde pinda’s. En als je denkt dat dat niet genoeg is, serveerden we het ook nog eens in een bananenblad-hoorntje!
Ingrediënten voor 15 hoorntjes
1 Rode pomelo, geschild en in blokjes gesneden
2 Readlylicious avocado’s, in blokjes
500g Gekookte garnalen
1 Rode chilipeper, dunne ringetjes gesneden
50g Ongezouten pinda’s, fijngehakt
15 Ronde bananenbladeren
50 ml. Kokosmelk
1 Limoen
15 ml. Sojasaus
1 el. Bruine suiker
1 el. Plantaardige olie
1. Rol elk bananenblad tot een hoorntje en bevestig het op de naad met een satéprikkertje.
2. Meng de rode pomelo, de Readylicious-avocado, garnalen en de chilipeper in een kom. Zet opzij.
3. Rooster de gehakte pinda’s in een droge kookpan tot ze goudbruin zijn.
4. Rasp de schil van de limoen en zet opzij. Halveer de limoen en pers het limoensap uit.
5. Meng het limoensap met de kokosmelk, sojasaus, plantaardige olie en bruine suiker.
6. Vul elke bananenblad-hoorntje met de garnalensalade, besprenkel met de kokosnoot-limoen-dressing, geroosterde pinda’s en limoenschil.