NIEUWSBLOG

Samen met Natuurlijk Vers zal Vers Select aanwezig zijn met een stand op de Gastvrij beurs te Rotterdam op 23 t/m 25 september 2019. Locatie: Ahoy te Rotterdam. Natuurlijk Vers is een samenwerkingsverband van 6 aardappel, groente en fruit groothandelaren, die verspreid over heel Nederland gevestigd zijn en vooral leveren aan de horeca. Kom kennismaken en laat je inspireren!

Een vrolijke, tropische verrassing uit Costa Rica: chayote! Een vrucht die door velen van ons wordt verhandeld. Maar hoeveel kunnen er nou eigenlijk zeggen dat zij hem ook gegeten hebben? En dat is jammer, want chayote kan ontzettend lekker zijn! Chayote komt uit dezelfde familie als meloen, komkommer en courgette en wordt veel gebruikt in de Mexicaanse keuken. Combineer ze met een heerlijke mangosalsa en het feest is compleet. En die mangosalsa maak je natuurlijk van boomgerijpte mango’s uit Peru, want die zijn toch het állerlekkerst…

Ingrediënten
12 Tortilla’s
2 Boomgerijpte mango’s, in blokjes gesneden
2 Chayote, kern verwijderd en in blokjes gesneden
1 Rode ui, fijngehakt
1 Limoen, schil geraspt en uitgeperst
1 Jalapeñopeper, in ringen gesneden
500g kipfilet
Mexicaanse kruiden
Olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kipfilets in een middelgrote kookpan, overgiet met gekookt water en kook met een deksel afgedekt in  ca. 10 min gaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar in dunne reepjes.
3. Verhit wat olijfolie in een grote koekepan en bak de chayote in ca. 10 minuten zacht en gaar.
4. Verdeel de tortilla’s over een bakplaat en smeer in met wat olijfolie. Prik er een paar keer in met een vork en bak ze in ca. 5 tot 10 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
5. Verhit olijfolie in een tweede koekepan en bak hierin de ‘pulled chicken’ in een paar minuutjes goudbruin. Breng op smaak met de mexicaanse kruiden, peper en zout.
6. Meng de mango met de ui en het limoensap.
7. Meng de chayoten met de limoenrasp en breng op smaak met peper en zout.
8. Beleg de knapperige tostada’s met chayote, pulled chicken en de mango salsa.

From Russia with love: blini’s! Deze luchtige hapjes zijn heerlijk om te combineren met ingredïenten zoals vis, zeevruchten en kaas. Deze week maakten wij een ‘blini-plankje’ met allerlei heerlijke toppings. Chique producten zoals citruskaviaar (fingerlimes), verse wasabi en eetbare bloemetjes maken dit borrelplankje tot een waar feestje!

Ingrediënten
Ca. 30 Blini’s
100g Gerookte zalm
100g Gorgonzola
80g Cocktailgarnalen
80g Tapasgarnalen
1 Wasabi wortel
3 el. Mayonaise
50g Edamame, gekookt en gepeld
3 Fingerlimes
20g Walnoten, fijngehakt
1 Yuzu, sap uitgeperst
3 el. Mosterd
Crazy Pea
20g Wasabinootjes, grof gehakt

1. Rasp de wasabiwortel met een speciale wasabirasp. Voeg een gedeelte naar smaak toe aan de mayonaise en houdt de rest apart.
2. Meng het sap van de Yuzu naar smaak met 3 el. mosterd.
3. Maak een mooie, grote plank op met alle ingrediënten en klaar is je blini-plankje!

Ready to eat avocado’s liggen eetrijp in het schap om er vandáág nog van te genieten. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens het ons Ripe & Ready-concept. Heel handig dus voor een romige avocadocrème bij deze heerlijke soft taco’s met gehakt. En voor een lekkere krokante bite hebben we boerenkoolchips gemaakt. De kleine boerenkool-blaadjes van ons huismerk Selezione Oro lenen zich hier perfect voor!

Ingrediënten
500g half-om-half gehakt
1 rode ui, in dunne ringen
Sap van 1 limoen
2 el. chipotlesaus
1 el. gerookt paprikapoeder
100g boerenkool babyleaves
1 avocado
10 kleine tortilla’s
Olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en droog de boerenkool babyleaves. Hussel ze om met olijfolie en zout. Bak ze ca. 15 minuten tot ze knapperig zijn.
2. Meng de uien ondertussen met het limoensap en zet apart.
3. Verwarm olijfolie in een pan en bak het gehakt gaar. Meng met de paprikapoeder en chipotlesaus en breng op smaak met peper en zout.
4. Pureer de avocado tot een fijne crème.
5. Verhoog de temperatuur van de oven tot 200 graden. Vouw de tortilla’s om de tralies van een ovenrooster heen en bak deze in ca. 10 minuten, maar pas op dat ze niet te hard worden.
6. Vul de taco’s met alle ingrediënten.

Ingrediënten
1 bos Cavolo Nero
1 Teentje knoflook (fijngehakt)
1 Ui ( in ringen)
150g Cantharelle
80g Gorgonzola
Passata
Kant en klaar pizzadeeg
Parmezaanse kaas

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdoe de Cavalo Nero van de dikke bladnerven, snijd daarna in reepjes. Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de Cavalo Nero samen met de knoflook op matig vuur totdat de kool zacht is, maar nog wel knapperig. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
2. Bak in dezelfde pan de ui en de cantharellen totdat ze zacht zijn.
3. Bereid het pizzadeeg voor door hem aan beiden kanten in te snijden. In dit filmpje kun je zien hoe.
4. Beleg de pizza met de Cavolo Nero, Cantharelle, ui en gorgonzola.
5. Vlecht de pizza dicht. In dit filmpje kun je zien hoe.
6. Bestrijk het pizzabrood met wat olijfolie en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
7. Bak in de oven goudbruin en knapperig.

Proef en geniet van alle seizoenen, elke dag weer!!