NIEUWSBLOG

5 July 2019

Cactus quesadilla

Cactusbladeren worden ook wel nopal of nopales genoemd. Cactusblad wordt veel in de Mexicaanse keuken gebruikt. Hier verwerken ze cactusblad in salades, taco’s, door gehakt of bij eieren en velen zweren ook bij de geneeskrachtige werking van cactusblad. Maar gooi ze ook gerust eens in de blender, gemengd met sinaasappelsap; een heerlijk en gezond sapje! Vergeet niet eerst de naalden en randen te verwijderen. 🙂

Ingrediënten:
4 tortilla’s
2 cactusblad
1 rode ui (fijngesneden)
1 knoflookteentje (fijngesneden)
2 jalapeño (fijngesneden)
125g creme fraiche
150g cheddar (geraspt)
Olijfolie

Bereiding:
1. Verwijder de stekels van het cactusblad door met een schilmesje horizontaal te bewegen over het blad en de stekels er af te schrapen/snijden. Snijd de rand rondom het cactusblad af. Snijd ze vervolgens in dunne reepjes.
2. Kook de cactusblad ca. 10 minuten in een pan met kokend water en zout. Giet vervolgens af en laat uitlekken.
3. Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de cactusblad toe en bak ca. 5 minuutjes mee.
4. Besmeer de helft van de tortilla met crème fraiche en beleg vervolgens met de cactusblad, ui, knoflook en wat cheddar. Vouw de tortilla’s dicht.
5. Verhit wat olijfolie in een koekepan en bak de quesadilla’s kort totdat deze goudbruin en knapperig is. Snijd vervolgens in puntjes.

14 June 2019

Achacha Garnalen

Ingrediënten voor 10 hapjes:
10 achacha’s
Rode peper naar smaak (fijngesneden)
50g mihoen rijstnoodles
10 gekookte knoflookgarnalen
1 bosui (in schuine ringen gesneden)
Zonnebloemolie

Bereiding:
1. Pel de achacha’s en verwijder de pitten.
2. Maal samen met de rode peper in een keukenmachine fijn tot een gladde saus.
Tip: Per ongeluk toch wat van de pit meegekomen in de saus? Zeef de saus dan door een fijne zeef.
3. Overgiet de mihoen met kokend water en laat 2 minuten staan. Laat uitlekken.
4. Vorm vervolgens met je handen de mihoen tot kleine ronde ‘nestjes’.
5. Verhit een laag zonnebloemolie in een pan of gebruik een frituurpan. Plaats één mihoennestje met een serveertang in de hete frituurolie. Zorg, met behulp van de serveertang, dat ze klein en rond blijven door er een beetje in te ‘knijpen’.
6. Neem vervolgens uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Ga zo door met de rest van de mihoennestjes.
7. Leg op elk mihoennestje één garnaal, één ringetje bosui en wat van de achachasaus.

21 May 2019

Feyoa Tequeños

Ingrediënten voor 25 stuks:
250g feyoa vruchtvlees
250g suiker
ca. 25 wontonvellen
ca. 10 cheesestrings
1 ei
Zonnebloemolie

Bereiding:
1. Snijd het vruchtvlees van de feyoa’s in kleine blokjes.
2. Verwarm de suiker samen met de feyoa’s in een kookpan op middelhoog vuur. Breng al roerende aan de kook. Blijf roeren totdat er een jam-achtige substantie is ontstaan en haal vervolgens van het vuur.
3. Snijd de cheesestrings in drieën en verdeel de wontonvellen over het werkblad.
4. Klop het ei los in een schaaltje en smeer de randjes van de wontonvellen in.
5. Leg in het midden van ieder wontonvel 1 stukje kaas en een beetje feyoajam.
6. Rol de tequeños op en plak/duw ze dicht aan de zijkanten, eventueel met nog wat extra ei.
7. Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een kookpan (of gebruik een frituurpan) en frituur de tequeños per 5 stuks, totdat deze goudbruin zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

NIEUW in het assortiment! Verse kruiden onder het private label van Natuurlijk Vers. Superkwaliteit gegarandeerd! Onder andere verse Dragon, Tijm, Rozemarijn, Thaise Basilicum, Kervel en Knoflook Bieslook. Verkrijgbaar bij Vers Select.

8 May 2019

Quercy Basil

Quercy Basil

Ingredienten voor 1 cocktail:

ca. 6 verse basilicumblaadjes
8 cl Ponthier Quercy meloenpuree
3 cl gin
Bruisend mineraalwater

Crush enkele basilicumblaadjes met een mudler.
Voeg de Quercy meloenpuree en de gin toe.
Vul aan met het minieraalwater.
Decoreer met de overige basilicumblaadjes.

Phontier verse purees volop verkrijgbaar bij Vers Select / Natuurlijk Vers.

Proef en geniet van alle seizoenen, elke dag weer!!