NIEUWSBLOG

NIEUW in het assortiment! Verse kruiden onder het private label van Natuurlijk Vers. Superkwaliteit gegarandeerd! Onder andere verse Dragon, Tijm, Rozemarijn, Thaise Basilicum, Kervel en Knoflook Bieslook. Verkrijgbaar bij Vers Select.

8 May 2019

Quercy Basil

Quercy Basil

Ingredienten voor 1 cocktail:

ca. 6 verse basilicumblaadjes
8 cl Ponthier Quercy meloenpuree
3 cl gin
Bruisend mineraalwater

Crush enkele basilicumblaadjes met een mudler.
Voeg de Quercy meloenpuree en de gin toe.
Vul aan met het minieraalwater.
Decoreer met de overige basilicumblaadjes.

Phontier verse purees volop verkrijgbaar bij Vers Select / Natuurlijk Vers.

Samen met Natuurlijk Vers zal Vers Select aanwezig zijn met een stand op de Gastvrij beurs te Rotterdam op 23 t/m 25 september 2019. Locatie: Ahoy te Rotterdam. Natuurlijk Vers is een samenwerkingsverband van 6 aardappel, groente en fruit groothandelaren, die verspreid over heel Nederland gevestigd zijn en vooral leveren aan de horeca. Kom kennismaken en laat je inspireren!

Een vrolijke, tropische verrassing uit Costa Rica: chayote! Een vrucht die door velen van ons wordt verhandeld. Maar hoeveel kunnen er nou eigenlijk zeggen dat zij hem ook gegeten hebben? En dat is jammer, want chayote kan ontzettend lekker zijn! Chayote komt uit dezelfde familie als meloen, komkommer en courgette en wordt veel gebruikt in de Mexicaanse keuken. Combineer ze met een heerlijke mangosalsa en het feest is compleet. En die mangosalsa maak je natuurlijk van boomgerijpte mango’s uit Peru, want die zijn toch het állerlekkerst…

Ingrediënten
12 Tortilla’s
2 Boomgerijpte mango’s, in blokjes gesneden
2 Chayote, kern verwijderd en in blokjes gesneden
1 Rode ui, fijngehakt
1 Limoen, schil geraspt en uitgeperst
1 Jalapeñopeper, in ringen gesneden
500g kipfilet
Mexicaanse kruiden
Olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kipfilets in een middelgrote kookpan, overgiet met gekookt water en kook met een deksel afgedekt in  ca. 10 min gaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar in dunne reepjes.
3. Verhit wat olijfolie in een grote koekepan en bak de chayote in ca. 10 minuten zacht en gaar.
4. Verdeel de tortilla’s over een bakplaat en smeer in met wat olijfolie. Prik er een paar keer in met een vork en bak ze in ca. 5 tot 10 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
5. Verhit olijfolie in een tweede koekepan en bak hierin de ‘pulled chicken’ in een paar minuutjes goudbruin. Breng op smaak met de mexicaanse kruiden, peper en zout.
6. Meng de mango met de ui en het limoensap.
7. Meng de chayoten met de limoenrasp en breng op smaak met peper en zout.
8. Beleg de knapperige tostada’s met chayote, pulled chicken en de mango salsa.

From Russia with love: blini’s! Deze luchtige hapjes zijn heerlijk om te combineren met ingredïenten zoals vis, zeevruchten en kaas. Deze week maakten wij een ‘blini-plankje’ met allerlei heerlijke toppings. Chique producten zoals citruskaviaar (fingerlimes), verse wasabi en eetbare bloemetjes maken dit borrelplankje tot een waar feestje!

Ingrediënten
Ca. 30 Blini’s
100g Gerookte zalm
100g Gorgonzola
80g Cocktailgarnalen
80g Tapasgarnalen
1 Wasabi wortel
3 el. Mayonaise
50g Edamame, gekookt en gepeld
3 Fingerlimes
20g Walnoten, fijngehakt
1 Yuzu, sap uitgeperst
3 el. Mosterd
Crazy Pea
20g Wasabinootjes, grof gehakt

1. Rasp de wasabiwortel met een speciale wasabirasp. Voeg een gedeelte naar smaak toe aan de mayonaise en houdt de rest apart.
2. Meng het sap van de Yuzu naar smaak met 3 el. mosterd.
3. Maak een mooie, grote plank op met alle ingrediënten en klaar is je blini-plankje!

Proef en geniet van alle seizoenen, elke dag weer!!