De geur van kardemon, kaneel en steranijs lokt iedereen naar de keuken wanneer deze samosa’s in de oven liggen. Specerijen zorgen voor een rijke wereld aan smaak en geven kleur en diepgang aan deze knapperige hapjes en chutney gemaakt van kakifruit.

Ingrediënten 20 samosa’s
3 tl. kardemon (gekneusd)
3 kaneelstokjes
3 steranijs
1500 ml. kippenbouillon
400g kipfilet
3 bosuitjes (in dunne ringetjes gesneden)
2 teentjes knoflook (fijn geperst)
2 el. graham masala
4 tl. worcestersaus
3cm gember (fijn geraspt)
20 vellen filodeeg

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de bouillon samen met de kardemon, kaneelstokjes en steranijs aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en voeg de kipfilets toe. Porcheer de kip in 15 minuten gaar.
2. Haal de kip uit de pan en dep droog. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar.
3. Meng de kip met de bosui, knoflook, graham masala, worcestersaus en gember en breng op smaak met peper en zout.
4. Vul en vouw de samosa’s.
5. Bestrijk de samosa’s met wat olie en bak goudbruin en knapperig in de oven.

Ingrediënten voor de chutney
2 kaki’s (in kleine blokjes gesneden)
1 appel (in kleine blokjes gesneden)
1 sjalot (fijn gesneden)
2 gedroogde chilipepers
3 kruidnagels
2 tl. kardemon (gekneusd)
100 ml. azijn
250g suiker

1. Voeg alle ingrediënten, behalve de kaki toe aan een pan.
2. Breng aan de kook en laat het geheel goed inkoken, ca. 25 minuten.
3. Voeg nu de kaki toe en laat nog 10 minuten doorkoken totdat de kaki zacht is.
4. Verwijder de kruidnagel, kardemon en chilipepers en serveer bij de samosa’s.