Deze Kaffir shots zijn een tikkie zuur door de Kaffir limes, een beetje zoet van de rambutan en siroop en een beetje pittig door de jalapeño en gember. De rambutan bovenop is niet alleen decoratie, hier zit de vodka in en dat maakt dit shotje alleen geschikt voor echte bikkels!
Ingredienten
100 ml suikersiroop
De geraspte schil van 1 Kaffir lime
12 rambutans, gepeld en ontpit (bewaar de gehalveerde schillen voor de garnering)
1 groene jalapeño peper, grof gesneden, pitjes verwijderd
1 klein stukje gember, geraspt
1 Kaffir lime in schuifjes, ter garnering
1. Meng de suikersiroop met de Kaffir lime-rasp.
2. Meng de rambutans met de jalapeño peper en geraspte gember en plet deze zorgvuldig met een vijzel of iets anders zwaars. Probeer hier zoveel mogelijk sap uit te krijgen.
3. Zeef het mengsel vervolgens, bewaar alleen het sap.
4. Vul de shotglaasjes met de Kaffir-siroop en het het pittige mengsel.
5. Leg een schijfje van de Kaffir lime bovenop.
6. Vul de rambutan-schillen met vodka en laat deze op het glas balanceren.
7. Laat de gasten zelf de vodka in het glaasje gieten.