Flespompoenen, ook wel ‘Butternutpompoenen’ genoemd, zijn zoals de naam al doet vermoeden, flesvormige pompoenen met een crèmekleurige schil. Doordat de schil van deze pompoen niet erg dik is en de pompoen weinig draden en pitten bevat, is deze pompoen de makkelijkste pompoen om te bereiden! De smaak is zoet en nootachtig en de kleur maakt van ieder gerecht een feestje.

Wij maakten bruschetta met een heerlijke spread van ricotta, munt, knoflook en pistachenootjes en garneerden de bruschetta met frisse granaatappelpitjes!

Ingrediënten
1 stokbrood, in plakjes gesneden
de pitjes van 1 granaatappel
1 flespompoen, in dunne plakjes gesneden
50g pistachenootjes, gepeld
250g ricotta
25g verse munt
80g pecorino kaas
2 teentjes knoflook, geperst
Olijfolie
Peper en zout

1. Hussel de pompoenplakjes om met 1 el. olijfolie en peper en zout. Bak ze ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC.
2. Meng 3 el. olijfolie met de helft van de geperste knoflook en roer door. Verdeel de stokbroodjes op een tweede bakplaat en besprenkel met de knoflookolie. Bak ca. 8 minuten totdat ze goudbruin kleuren.
3. Maal intussen in een keukenmachine de munt (hou wat apart voor de garnering), pistachenootjes, pecorino, de rest van de knoflook, 1 el. olijfolie, peper en zout fijn. Schep hier de ricotta voorzichtig doorheen.
4. Verdeel het ricotta-mengsel over de stokbroodjes en beleg deze vervolgens met de pompoenplakjes, achtergehouden munt-blaadjes en de granaatappelpitjes.