Ingrediënten voor 10 hapjes:
10 achacha’s
Rode peper naar smaak (fijngesneden)
50g mihoen rijstnoodles
10 gekookte knoflookgarnalen
1 bosui (in schuine ringen gesneden)
Zonnebloemolie
Bereiding:
1. Pel de achacha’s en verwijder de pitten.
2. Maal samen met de rode peper in een keukenmachine fijn tot een gladde saus.
Tip: Per ongeluk toch wat van de pit meegekomen in de saus? Zeef de saus dan door een fijne zeef.
3. Overgiet de mihoen met kokend water en laat 2 minuten staan. Laat uitlekken.
4. Vorm vervolgens met je handen de mihoen tot kleine ronde ‘nestjes’.
5. Verhit een laag zonnebloemolie in een pan of gebruik een frituurpan. Plaats één mihoennestje met een serveertang in de hete frituurolie. Zorg, met behulp van de serveertang, dat ze klein en rond blijven door er een beetje in te ‘knijpen’.
6. Neem vervolgens uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Ga zo door met de rest van de mihoennestjes.
7. Leg op elk mihoennestje één garnaal, één ringetje bosui en wat van de achachasaus.