Vandaag een heerlijk Spaans/Zuid-Amerikaanse hapje tijdens de borrel! Bij het eten van deze hapjes waan je je heel even op een zonovergoten terras in Spanje of misschien wel in een tropische strandtent in Mexico. Wij vulden de empanada’s met heerlijke Braziliaanse kaki’s, Braziliaanse limoenen (dat zijn natuurlijk de allerlekkerste!) en wat Jalapeño’s! ¡Provecho!

Ingredienten
500g kipgehakt
2 kakifruit, fijngesneden
1 rode ui, gesnipperd
1 limoen, uitgeperst
2 rode jalape”no’s fijngesneden (eventueel pitjes verwijderd)
1 grote tomaat, fijngesneden
2 knoflookteentjes, geperst
Koriander naar smaak, fijngehakt
20 plakjes deeg voor hartige taart uit de vriezer
2 eieren, geklutst
Olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het kipgehakt in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
2. Voeg de kakifruit, rode ui, knoflook, het limoensap, jalapeno’s, tomaat en koriander toe aan de pan en bak nog even mee.
3. Leg een plakje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier met een lepel wat van het gehakt-mengsel op. Vouw het plakje schuin dubbel en vouw de randjes voorzichtig, stukje voor stukje naar binnen. Ga zo verder met de rest van het deeg en gehakt-mengsel.
4. Bestrijk de empanada’s met een beetje ei.
5. Bak de empanada’s in een minuut of 15 in de oven totdat ze goudbruin kleuren.