From Russia with love: blini’s! Deze luchtige hapjes zijn heerlijk om te combineren met ingredïenten zoals vis, zeevruchten en kaas. Deze week maakten wij een ‘blini-plankje’ met allerlei heerlijke toppings. Chique producten zoals citruskaviaar (fingerlimes), verse wasabi en eetbare bloemetjes maken dit borrelplankje tot een waar feestje!
Ingrediënten
Ca. 30 Blini’s
100g Gerookte zalm
100g Gorgonzola
80g Cocktailgarnalen
80g Tapasgarnalen
1 Wasabi wortel
3 el. Mayonaise
50g Edamame, gekookt en gepeld
3 Fingerlimes
20g Walnoten, fijngehakt
1 Yuzu, sap uitgeperst
3 el. Mosterd
Crazy Pea
20g Wasabinootjes, grof gehakt
1. Rasp de wasabiwortel met een speciale wasabirasp. Voeg een gedeelte naar smaak toe aan de mayonaise en houdt de rest apart.
2. Meng het sap van de Yuzu naar smaak met 3 el. mosterd.
3. Maak een mooie, grote plank op met alle ingrediënten en klaar is je blini-plankje!