De kleur van deze pompoen mag dan een beetje grauw zijn, de binnenkant is dat zeker niet! Het knaloranje vruchtvlees heeft een heerlijke zoete smaak en is lang houdbaar. Door de pompoen in de oven te roosteren, wordt hij extra zoet! Zijn koninklijke naam heeft hij te danken aan de ronde krans welke zich aan de onderzijde bevindt.
Ingrediënten
1/2 Crown Prince pompoen
1 ui (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
50g rode currypasta
500 ml. groentebouillon
400 ml. kokosmelk
15g koriander (fijngehakt)
Rawit peper naar smaak (in ringetjes gesneden)
Olie
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verwijder de zaden en draden uit de pompoen en snijd in ca. 2 cm. dikke plakken. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bak circa 45 minuten tot de pompoen zacht is.
Laat een beetje afkoelen en verwijder vervolgens de schil.
Verhit olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg vervolgens de pompoen en currypasta toe aan de pan en roer even door. Voeg dan de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laag zo’n 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en bestrooi met de koriander.