Wat is er nou nóg leuker dan eten uit een ananas? …Eten uit een BABY ananas! Tropischer gaat het niet worden vandaag. Wij gebruikten onze heerlijke baby ananassen uit Mauritius. Deze heerlijke zoete ananasjes zijn een lust voor het oog en zeker in combinatie met sticky teriyaki kip zijn ze ontzettend lekker!
Ingredienten voor 12 hapjes
120 ml sojasaus
100 ml ananassap
100g bruine suiker
2 teentjes knoflook, geperst
1 stukje gember van ca. 2 cm, geraspt
6 baby ananassen
600g kipfilet in blokjes gesneden
Bieslook om te garneren, fijn gesneden
1 rode peper, fijngehakt
Olie om in te bakken
1. Halveer de baby ananassen in de lengte en hol ze uit met behulp van een scherp mes en een lepel. Snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes.
2. Zet een klein pannetje op het vuur en verhit hierin wat olie. Voeg zodra de olie heet is, de knoflook en gember toe en bak ca. 2 minuten.
3. Voeg de sojasaus, het ananassap en de bruine suiker en breng aan de kook. Laat dit vervolgens 10 minuten zachtjes pruttelen.
4. Verhit een koekepan of wokpan met wat olie en bak de kipfiletblokjes bijna gaar.
5. Voeg de teriyaki saus toe aan de kip-pan en laat vervolgens op hoog vuur inkoken, net zolang tot de teriyakisaus dik en stroperig wordt.
6. Zet het vuur uit en roer de ananasstukjes erdoor.
7. Vul de uitgeholde ananasjes met de kip en ananas en bestrooi met wat rode peper en bieslook.