Pasen betekent natuurlijk een gezellige familiebrunch! Zalm, gevulde eitjes natuurlijk… asperges! Maar deze heerlijke hartige lentetaart kan eigenlijk altijd. Hij smaakt lekker fris en de daslook zorgt voor een bijzondere ervaring. Wij gebruikten Meyer limes voor een zoet-zure finishing touch.
Ingredienten
1 Kant en klaar taartdeeg (rond of rechthoekig)
5 groene asperges
250g ricotta
Sap van een halve Meyer citroen
50g geraspte parmezaanse kaas
5 blaadjes daslook (knoflookkruid) fijngesneden
Olijfolie
Peper en zout
1. Verwarm de oven voor op 200Âșc. Meng de ricotta met het sap van de halve Meyer citroen, de Parmezaanse kaas (hou een klein beetje apart) en de daslook.
2. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de asperges in dunne linten. Meng deze met een beetje olijfolie.
3. Rol het taartdeeg uit en besmeer met het ricotta-mengsel, hou een klein randje over.
4. Bak de taart 15 minuten. Haal de taart er na 15 minuten uit, beleg met de aspergelinten en bestrooi met de achtergehouden Parmezaanse kaas en bak vervolgens nog 10 minuten.
5. Bestrooi met peper en zout en eventueel wat extra citroensap. Snijd in punten om te serveren.