Olluco’s worden gebruikt in verschillende Peruaanse gerechten en worden voornamelijk gekookt, gepureerd of gebakken; net als een gewone aardappel. Maar ze kunnen ook prima rauw gegeten worden. Olluco is oranje, roze, groen of geel van kleur met fel roze vlekjes en heeft een knapperige textuur, die zelfs na het koken behouden blijft.
Ingrediƫnten
10 hotdogbroodjes
10 hotdogs
Sap van 3 limoenen
2 rode ui (fijngehakt)
2 aji amarillo pepers (fijngehakt)
Pitjes van 1 granaatappel
10g koriander (fijngehakt)
4 verschillende kleuren olluco’s (in dunne plakjes gesneden)
25g mayonaise
Verwarm of bak de hotdogs.
Meng de rode ui met de aji amarillo, granaatappelpitjes, koriander en de helft van het limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet opzij.
Meng de mayonaise met de rest van het limoensap.
Serveer de hotdogs op de broodjes en garneer met de salsa, olluco en limoenmayonaise.