We gaan een keertje voor een zoetig hapje bij de borrel! Hiervoor gebruiken wij de wereldberoemde Amalfi-citroen. Deze citroen wordt geteeld in de Amalfi-streek in Italie en staat bekend als de beste en lekkerste citroen ter wereld. In Italie worden deze citroenen veel gebruikt om Limoncello te maken. Wij maakten er lemon curd van. Eet deze taartjes bij een glaasje ├ęchte Italiaanse Limoncello en: ‘Il dolce far niente’ (het zalige niets doen)!

Ingredienten
3 Amalfi citroenen
250g boter
4 eieren
250g suiker
16 zand-taartbodems
1 vanilleboon
16 Cornabria blossoms

1. Pers de citroenen uit en rasp de schil van 1 Amalfi citroen. Verwarm het sap en de citroenrasp samen met de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is.
2. Mix ondertussen met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan.
3. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken totdat het een beetje op jam lijkt. Laat helemaal afkoelen.
4. Snijd de vanilleboon in de lengte doormidden en schraap met een mesje het merg eruit. Voeg toe aan de lemon curd en roer heel goed.
5. Schep met een eetlepel steeds wat lemon curd op de zandbodems en leg er vlak voor het serveren voorzichtig een Cornabria blossom op.