NIEUWSBLOG

9 November 2016

Het is weer Herfst

pied-de-mouton

Het is weer herfst.. ofwel het seizoen van het wild, dus ook de wilde paddestoelen. Verse aanvoer van onder andere Chantarelle Jaune & Grise, Pied de Mouton en Trompette de la Mort. Heerlijk om te combineren met uw mooiste wild gerecht. Deze week uitgelicht de Pied de Mouton!

Een vlezige hoedje met een , in verhouding tot, vrij dikke witte steel. De vlezige hoed heeft een licht gewelfde, beige tot lichtbruine kleur. Deze paddestoel dankt zijn naam aan het feit dat zich onde de hoed geen lamellen bevinden, maar kleine zachte stekeltjes. Een andere benaming voor voor de Pied de Mouton is Gele Stekelzwam of Schapenvoetjes. Het vlees van deze paddestoel is stevig en zeer smaakvol.

Gieser Wildeman
Het is weer zover het seizoen van de Hollandse stoofpeer is weer begonnen. Deze heerlijke peer is rauw niet geschikt voor gebruik maar heerlijk als hij is gekookt in rode wijn op smaak gebracht met honing en gember! Heerlijk zoet van smaak en kookt mooi rood af!
Proef en geniet van alle seizoenen, elke dag weer!!